De Ontknoping
Sterappel 19
4191 DM Geldermalsen

0345  575761
06 30683928
info@deontknoping.com


Sportbegeleiding

Sporttherapie staat voor een scala aan behandelingen voor zowel sporters als niet-sporters. Binnen sporttherapie wordt er gekeken naar uw mogelijkheden en naar uw (tijdelijke) beperkingen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende massage- en mobilisatietechnieken. Daarnaast kunnen ook oefentherapie en bandageren deel uitmaken van de behandeling.

Blessures voorkomen

Het oude spreekwoord "voorkomen is beter dan genezen" zal iedereen bekend in de oren klinken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een blessure ligt in een klein hoekje. Wij kijken naar wat uw sport fysiek van u vraagt en stellen samen met u een behandelplan op. Dit plan heeft tot doel uw lichaam sterker en weerbaarder te maken voor de fysieke belasting die uw sport met zich meebrengt.

Blessures behandelen

U heeft de pech door een blessure te zijn getroffen?

Door middel van gerichte mobilisaties (het getroffen gewricht weer in beweging brengen), massages en oefeningen helpen wij u met kennis en beleid weer terug naar het sportveld, de sportschool, of de trainingszaal.

Omdat oefenen in een praktijkruimte of thuis altijd anders is dan op het veld of in de zaal is het altijd mogelijk om gedurende de behandeling met ons naar buiten te gaan. Begeleiding op locatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden; uw sportschool, sportveld of zwembad.

Bij De Ontknoping komt u fysiek beter uit de blessure dan voordat u de blessure opliep!

Weer sporten

Weer sporten

Zou u ook weer willen sporten? Lekker joggen in het park of het voetballen weer oppakken? Voor veel mensen is de drempel om weer actief te bewegen erg groot. 

Met een op u toegesneden programma helpen wij u een basisconditie op te bouwen. U werkt ook thuis aan uw spierkracht, met ons oefenprogramma op maat. U zult merken dat u zich al na enkele weken energieker voelt.

Aan de hand van vooraf bepaalde prestatiedoelen bepaalt u zelf wanneer u voldoende basisconditie heeft opgebouwd om zonder begeleiding uw favoriete sport uit te voeren.

 

 

Naar begin van de pagina.