De Ontknoping
Sterappel 19
4191 DM Geldermalsen

0345  575761
06 30683928
info@deontknoping.com


Massagevormen

Klassieke massage

Gunnera hof

Een rustgevende massage.
Bij ons in de praktijkruimte, bij u thuis of bijvoorbeeld gecombineerd met een high-tea.

Sportmassage

Steeds meer sporters maken gebruik van professionele begeleiding bij training en wedstrijden. Dit geldt niet alleen voor de professionele sporter, maar in toenemende mate ook voor vrijetijdssporters. Sportmassage is een belangrijk onderdeel bij deze begeleiding. De sportmassage zorgt voor ontspanning en heeft een gunstige invloed op de prestaties. Daarnaast kan sportmassage ook de blessurekans verkleinen door het opsporen en terugdringen van overtrainingseffecten. Bij intensieve training en wedstrijden bevordert de sportmassage bovendien het herstelproces.

De Ontknoping biedt ook een uitgebreider begeleidingspakket bij sporten.

Speciaal voor als u zwanger bent

Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is topsport. Het lichaam wordt zwaar belast en u kan dus wel wat ontspanning gebruiken. Door toepassen van een milde massagevorm in een prettig verwarmde ruimte komt uw lichaam tot rust. Als het na verloop van tijd niet meer prettig is op uw buik te liggen, dan wordt gebruik gemaakt van een comfortabele massagestoel. Deze speciale stoel biedt optimale ondersteuning tijdens de massage.

Zwanger zijn kan ook net als bij het sporten resulteren in blessures en overbelasting. De Ontknoping biedt een begeleidingspakket dat speciaal voor zwangere vrouwen is  ontwikkeld. Dit vermindert blessures en helpt overbelasting te voorkomen.

Babymassage

Baby massage

Babymassage is gebaseerd op het feit dat aanraking voor de baby een eerste levensbehoefte is. Babymassage is niet alleen ontspannend en goed voor de emotionele ontwikkeling, maar bevordert ook de band tussen de ouder en het kind.

Ayurvedische massage

Een massagetechniek die deel uitmaakt van traditionele Indiase leef- en geneeswijzen. Er wordt gemasseerd rond energiebanen en drukpunten, waardoor er een betere balans in het lichaam ontstaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geneeskrachtige kruidenoliŽn. De Ayurvedische massage resulteert vooral in ontspanning, activering van het lymfesysteem en maakt de huid soepeler.Hot stone massage

Een heerlijk ontspannende massage, gebruikmakend van warme ronde stenen.

Hot stone massage

Stoelmassage

Een oppeppende en stimulerende drukpunt massage van 15 minuten. Uitermate geschikt voor op uw werk tijdens de pauze, zodat u de rest van de dag fit en allert bent.

Stoelmassage voor werknemers is  bovendien onder bepaalde voorwaarden voor uw bedrijf aftrekbaar voor de belasting.

Stoelmassage

Manuele lymfedrainage

Lymfedrainage kan worden toegepast als er een overmaat van afvalstoffen in het weefsel aanwezig is, of als het lichaam moeite heeft met de afvoer van deze afvalstoffen. Middels deze massagevorm wordt de afvoer van de afvalstoffen bevordert, waardoor het lichaam in staat wordt gesteld deze afvalstoffen af te breken. Lymfedrainage wordt ondermeer toegepast bij oedeem-achtige zwellingen. 

Lymfe oedeem kan het resultaat zijn van een verzwikte enkel of een zware sportinspanning. Zwangere vrouwen hebben er vaak last van in handen, benen en voeten. De lymfedrainage vermindert de zwelling en pijn.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage beinvloed de wisselwerking tussen de organen en het weefsel onder de huid. De prikkels die via diverse massagetechnieken aan de huid worden toegediend stimuleren de zenuwuiteinden, waardoor de prikkel niet beperkt blijft tot de plaats waar behandeld wordt. Deze massagevorm wordt toegepast bij aandoeningen aan organen, spieren en gewrichten.

Acupressuur

Bij Acupressuur wordt uitgegaan van de oude beproefde Chinese visie op de geneeskunst. Deze massagevorm is een drukpuntbehandeling waarbij invloed wordt uitgeoefend op de energiehuishouding in het lichaam. Het doel van de massage is energieblokkades op te heffen en de energiestroom te bevorderen. Acupressuur kan ondermeer pijnklachten en stress verminderen.

Haptonomische massage

Dit is een ontspannende massage vanuit een haptisch perspectief. Doordat de masseur bekend is met inzichten en ervaringen uit de haptonomie, zal deze massagevorm u goed doen na een vermoeiende dag.

 

Tarieven 2015

Massage van 30 minuten

30,00 Euro

Massage van 45 minuten

42,50 Euro

Massage van 60 minuten

52,50 Euro

Knipkaart 5 x 1/2 uur

127,50 Euro

Op stoelmassages wordt korting gegeven bij meerdere personen, bijvoorbeeld bij massage op de werkplek of bij evenementen.

Stoelmassages zijn bovendien voor bedrijven onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor loonbelasting en omzetbelasting.

Massage op locatie

Massagetarief

+ starttarief

4,00 Euro

+ reisafstand

0,19 Euro/km

Massage thuis

 

Cadeaubon

Er zijn cadeaubonnen voor een massage van 30, 45 of 60 minuten.

Cadeaubonnen

 

Wilma Franke is gediplomeerd masseur via de Nederlandse examenstichting in de sport & perimedische gezondheidszorg en het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs (NGS). Lid van de Belangenvereniging Massage en Sportverzorging (BMS).

 


Massage team

 

 

NESPG

 

AMICE

 

 

 

 

IVS

 

NGS

 


M A S S A G E
I N  
B E W E G I N G

 

Naar het begin van de pagina.