De Ontknoping
Sterappel 19
4191 DM Geldermalsen

0345  575761
06 30683928
info@deontknoping.com


Aankomen en afvallen

Twee kilo erbij of twintig kilo eraf?
Of heeft u moeite uw gewicht vast te houden?

Via een uitgebreide intake krijgen we samen een helder beeld van uw gewichtsprobleem. Daarbij zoeken we ook meteen naar de mogelijke oplossingen. U bereikt uw streefgewicht door middel van het persoonlijk plan, gerichte adviezen en smakelijke variaties op uw menu.

 


De ervaring leert dat een gewichtsprobleem meestal niet alleen een eetprobleem is. Soms beweegt men door het over (of onder) gewicht bijvoorbeeld ook minder goed. Onder begeleiding kunt u in onze praktijkruimte de eerste stappen zetten om weer prettig en lekker te bewegen. Samen met een aantal ideeën om uw voeding aan te passen, kan dit de stap zijn naar een maatje meer of minder.

Het is ook mogelijk dat u moeite heeft met het veranderen van uw eetpatroon of het weer in beweging komen. Misschien bent u wel iemand die een "stok achter de deur" nodig heeft. De Ontknoping wil voor u die stok zijn. Wilt u een wekelijks consult? Dat kan. Wilt u ons kunnen bellen als het moeilijk gaat en de motivatie daalt? Dan kan dat ook.

Bereken hiernaast uw Body Mass Index (BMI). De BMI geeft een indicatie of u een gezond gewicht heeft. In de praktijk is een nauwkeurige diagnose ook afhankelijk van uw lichaamsbouw en of u een goede gezondheid heeft. Deze factoren worden bij het introductiegesprek wel meegewogen.

Het introductiegesprek is gratis en vrijblijvend.


Mag ik nog wel lekker eten?

Ja, dat kan. Als u wilt afvallen kunt u nogsteeds lekker en smakelijk eten. Lekker eten is niet per definitie slecht voor uw gewicht. U krijgt bij het afvallen eenvoudige recepten mee naar huis en die beperkt zijn in het aantal calorieën.

Daarnaast is het ook zo dat u af en toe gerust wat mag snoepen. Het gaat er om dat u dit bewust met mate doet. De Ontknoping helpt u bij het uitzoeken wat voor u mogelijk is.


Hoe hou ik mijn nieuwe gewicht?

Afvallen en aankomen doet u in principe zelf. De Ontknoping heeft u hierbij geholpen met u inzicht te geven in uw eetpatroon en uw mate van activiteit. De ervaring leert dat cliënten die bewust blijven omgaan met hun eetpatroon hun streefgewicht blijven behouden.


Vergoeding door de zorgverzekering

Gewichtsconsulten worden vaak vergoed door de zorgverzekering in het aanvullend pakket. U kunt de details vinden in de polis van uw verzekering of door contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De volgende zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld consulten (gedeeltelijk) in 2010: Achmea (Groene land, Interpolis, PWZ, Zilveren Kruis), AGIS, Avero Achmea, CZ, Delta Lloyd, DVZ, Ohra, OZF, Pro Life, Take Care Now, TRIAS, Turien en Co, Univé, VGZ en Zorg en zekerheid.

 


Heeft u een gezond gewicht?

Uw gewicht in kilogram:

Uw lengte in centimeters:

 

Uw body mass index (BMI):

Diagnose volgens BMI:

 

 


Cursus Kind & Voeding (BGN)

Wilma heeft in 2010 in samenwerking met het Hamelcollege de cursus Kind en Voeding ontwikkeld.

De cursus Kind en Voeding is een door de BGN geaccrediteerde specialisatie voor de gewichtsconsulent. De cursisten leren de specifieke kenmerken betreffende voedingsbehoeften van kinderen per leeftijdscategorie.

Tijdens de lessen leert de cursist verschillende aspecten van de eetpatronen, fysiologie en stofwisseling van kinderen en adolescenten. Er wordt uitgebreid ingegaan op verschillende manieren om kinderen en ouders te informeren, adviseren en motiveren om tot een gezond eetpatroon te komen.

 

 

Hoeveel kilo kan ik afvallen?

In principe kunt u zoveel afvallen als gezond voor u is. Dit is per persoon verschillend. Uw streefgewicht is ondermeer afhankelijk van uw bouw en leeftijd. Het aanbevolen streefgewicht van een vrouw van 40 jaar en 1,70 meter lang ligt bijvoorbeeld tussen 58 kg en 72 kg. Het streefgewicht wordt verder nauwkeuriger bepaald aan de hand van factoren als uw bouw, dagelijkse activiteiten, e.d.

Hoe lang duurt dat?

300-500 gram per week afvallen is voor de meeste mensen met overgewicht optimaal. Te snel afvallen resulteert al snel in het bekende jojo-effect. Na een periode van snel afvallen komt het gewicht er al weer even snel bij. Langzaam afvallen daarentegen kan juist ontmoedigend werken.

De Ontknoping helpt u bij het veranderen van uw levensstijl en eetpatroon, zodat u gezond afvalt en zoveel mogelijk kans heeft uw nieuwe gewicht te behouden.

Naar het begin van de pagina

Hoeveel kilo kan ik aankomen?

In principe kunt u net als bij het afvallen zoveel aankomen als gezond voor u is. Aankomen is net als het afvallen echter niet eenvoudig. Bij het aankomen bepalen we ook eerst uw streefgewicht. Dit is per persoon verschillend. Uw streefgewicht is ondermeer afhankelijk van uw bouw en leeftijd. Het aanbevolen streefgewicht van een vrouw van 40 jaar en 1,70 meter lang ligt bijvoorbeeld tussen 58 kg en 72 kg. Het streefgewicht wordt verder nauwkeuriger bepaald aan de hand van factoren als uw bouw, dagelijkse activiteiten, e.d.

Werken voedingssuplementen niet?

Het gaat bij gewichtsbeheersing om de balans tussen voedingspatroon en dagelijkse activiteiten, uw levensstijl. De enige manier om aan te komen of af te vallen is dus hier bewust verandering in aan te brengen en bewust van te blijven. Voedingssuplementen kunnen u daarbij wel tijdelijk een steuntje in de rug bieden, maar veranderen uw levensstijl niet. Hierdoor is er normaalgesproken slechts een tijdelijk effect bij het gebruik van voedingssuplementen.

 

Wilma Franke is gediplomeerd gewichtsconsulent.